Güncel Haberler

Fransa Spor Bakanı, Olimpiyatlardan 13 gün önce Seine Nehri’nde yüzdü – Son Dakika Dünya Haberleri

Fransa, 26 Temmuz – 11 Ağustos tarihleri ​​arasında Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Başkent Paris’ten geçen Seine Nehri’nin, uluslararası spor etkinliğinin ve yüzme müsabakalarının açılışında kullanılması bekleniyor.

Sudaki bakteri miktarı nedeniyle Seine Nehri’nin yüzmeye uygun olup olmadığı sorusu gündeme gelirken, Spor Bakanı Oudea Castera Olimpiyatların açılışına 13 gün kala nehirde yüzdü.

Oudea-Castera, hesaptan Seine nehrine daldığı anın görüntüleri “Sözümü tuttum. Paralimpik triatlon şampiyonumuz Alexis Hanquinquant, Paris 2024’te bayrak taşıyıcı rolünü kutlarken!” Bunu da mesajıyla paylaştı.

BFMTV kanalında canlı yayınlanan o anların görüntülerine göre, Oudea-Castera, Seine Nehri’ne girmeye çalışırken ayağı kaydı.

NE OLDU?

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 29 Şubat’ta yaptığı açıklamada Seine Nehri’nde yüzeceğini belirtmiş ancak ne zaman yüzeceğine ilişkin herhangi bir bilgi vermemişti.

çevre örgütü Sörfçü VakfıNisan ayında, Uluslararası Yüzme Federasyonu’nun belirlediği standartları aşan bakteri kirliliği nedeniyle nehrin yüzmeye uygun olmadığı açıklanmış, Paris Valiliği ise nehirdeki çalışmaların henüz tamamlanmadığını ve sorunun çözüleceğini açıklamıştı. Olimpiyatlarla çözülecek.

Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, temiz olduğunu kanıtlamak için 23 Haziran’da Seine Nehri’nde yüzeceğini açıklamıştı ancak o dönemde bu sözünü tutmamıştı. Hidalgo’nun 17 Temmuz’da Seine Nehri’nde yüzmesi bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu