Güncel Haberler

AI tokenleri Nvidia’nın bilançosunu geride bırakıyor

Yapay zeka ile ilgili kripto para birimleri, teknoloji devi Nvidia’nın merakla beklenen ikinci çeyrek kazanç raporu öncesinde geçtiğimiz hafta yükseliş yaşadı.

Near Protokol (NEAR), Yapay Süper Zeka İttifakı (FET), Bittensor (TAO) ve Render (RENDER) gibi yapay zeka odaklı tokenler, geçtiğimiz hafta genel kripto para piyasasını geride bırakan kazançlar elde etti.

Near’ın yerel tokeni geçen hafta %35 artış göstererek 25 Ağustos’ta dört haftanın en yüksek seviyesi olan 5,20 dolara ulaştı.

Fetch.ai, Ocean Protokolü ve SingularityNET’ten oluşan bir konsorsiyum olan Yapay Süper Zeka İttifakı daha da büyük sonuçlar elde etti. FET’ler bir haftada yaklaşık %70 artış göstererek 26 Ağustos’ta 1,39 dolara ulaştı.

Zincir içi analiz platformu Lookonchain büyük kazanımlara dikkat çekti. Lookonchain, 26 Ağustos’taki gönderisinde FET’te ilginç balina ticaretine dikkat çekti

Bir Balina, 25 Ağustos’ta Binance’ten 1,33 dolardan 1,79 milyon FET tokeni satın almak için 2,3 milyon Tether (USDT) harcadı ve bu durum, söz konusu yatırımcının “satıştan pişman olduğu” yorumlarına yol açtı.

FET fiyatı, bir haftalık grafik. Kaynak Cointelegraph

Şu anda daha iyi performans gösteren diğer AI tokenleri arasında geçen hafta %26 değer kazanan ve 26 Ağustos’ta 350 doları aşan TAO yer alıyor.

CoinGecko’ya göre RNDR de son yedi gün içinde yaklaşık %40 artış göstererek 26 Ağustos’ta 6,45 dolara ulaştı.

Büyük AI tokenlerinin çoğu, Ağustos başındaki piyasa çöküşünden sonra toparlandı.

Nvidia son yılların en önemli teknolojik bilançosunu açıklayabilir

Yapay zeka ile ilgili varlıklardaki artış, piyasaların yılın en büyük teknoloji şirketinin kazançlarını açıklamasına hazırlandığı bir dönemde geldi. Nvidia ikinci çeyrek sonuçlarını 28 Ağustos Çarşamba günü açıklayacak.

Wall Street’in en etkili teknoloji boğalarından biri olan Wedbush Securities’ten Dan Ives, 23 Ağustos’ta Fortune’a bunun “yılların en önemli teknoloji kazancı” olduğunu söyledi.

Ives, teknoloji stoklarındaki artışın, son yıllarda ortaya çıkan çok sayıda yapay zeka sohbet robotuna güç sağlamak için gereken yeni veri merkezi kapasitesine olan talepten kaynaklandığına inandığını söyledi. Ives 22 Ağustos tarihli bir notta şunları yazdı:

“Dünyada yapay zeka devriminin temelini oluşturan tek şirket var, o da Nvidia.”

Nvidia’nın geliri 2023’ün üçüncü çeyreği ile 2024’ün ilk çeyreği arasında %18 arttı.

Nvidia hisseleri son 12 ayda %180 artış göstererek haziran ortasında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 135 dolara ulaştı. NVDA hisseleri Ağustos ayındaki piyasa çöküşünden bu yana %30 oranında toparlandı ve Cuma günü piyasaların kapanmasıyla 130 doların biraz altında işlem gördü.

Nvidia’nın hisse fiyatı. Kaynak: MarketWatch

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu