Güncel Haberler

Türk Sigorta Birliği 2023 raporunu açıkladı


TSB’nin raporunda, ulusal ve uluslararası gelişmeler ile mevzuat düzenlemelerinin sektöre etkilerinin yanı sıra, Türk sigorta sektörünün sürdürülebilir büyümeye yönelik attığı adımlara da vurgu yapılıyor.

Türk Sigorta Birliği (TSB), sigorta sektörünün yıllık faaliyetlerini içeren 2023 sektör raporunu kamuoyuyla paylaştı.

Birliğin açıklamasına göre raporda, 2023 yılında sigorta sektörünün faaliyet gösterdiği tüm sigorta sınıflarını kapsayan kapsamlı veriler sunulurken, sınıf bazında ve bireysel emeklilik sistemine yönelik bir değerlendirme de yer alıyor.

Dünyadaki ekonomik ve finansal gelişmeler ile küresel sigorta piyasalarındaki son durumun analiz edildiği raporda, TSB’nin 2024 yılı sigorta sektörüne ilişkin beklenti ve öngörüleri paylaşılıyor.

2023 raporunda sektörün toplam ödül üretiminde ciddi bir artış yaşandığı, dijitalleşme süreçlerinin hızlandığı ve müşteri memnuniyetine yönelik çalışmaların yoğunlaştığı belirtiliyor.

Raporda, ulusal ve uluslararası gelişmeler ile mevzuat düzenlemelerinin sektöre etkilerine de değinilirken, Türk sigorta sektörünün sürdürülebilir büyümeye yönelik attığı adımlara da dikkat çekildi.

Sigorta sektörü hem bireylerin hem de kurumların risk yönetimi süreçlerinde güvence sağlarken TSB, sigortalılara destek olmak, emeklilik tasarruflarını artırarak ekonomik büyümeye katkı sağlayacak şekilde sektörü geliştirmek ve sigortalılık açısından rekabet gücünü artırmak için çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğini vurguluyor. uluslararası sahne.

Raporun tamamına TSB web sitesinden ulaşılabilir.


Etiketler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu