Güncel Haberler

Zehirden fark yok! Erken yaşta kalp krizi riskini artırır! “Kimse kullanmamalı”.

Uzmanlar, son yıllarda gençler arasında popülerliği artıran enerji içeceklerine karşı uyarıyorlar. Doktor Mahdi Onaç, enerji içeceklerinin olumsuz etkilerinden bahsetti. Exp Enerji içeceklerinin kardiyovasküler, genel ve nörolojik etkilerinden bahsetmişken. Doktor Onaç, renal hepatik yetmezlik, panik ve depresyon saldırıları psikolojik bozukluklara neden olduğunu söyledi.

“Ölümcül ritim bozukluklarına neden olabilir”

Kardiyoloji uzmanı enerji içeceklerinin etkileri hakkında bilgi verin. Mehdi Onaç, “Enerji içecekleri son birkaç gün içinde gençler arasında kullanımda artmıştır. Enerji içeceklerinin kardiyovasküler, genel ve nörolojik etkileri vardır. Özellikle kardiyovasküler etkilerde, yüksek kafein ilişkisi nedeniyle kalp atış hızını arttırmak, kan riskini arttırmak Basınç ve aritmi aynı zamanda, gençlerde sık kullanım durumunda kafein oranından kaynaklanabilecek kafein miktarına neden olabilir.

“Gençlere endişe, öfke ve panik ataklar getirebilirsiniz”

enerji içeceği

Enerji içeceklerinin gençlerde psikolojik bozukluklara neden olduğunu doğrulayarak UZM. Doktor Onaç, “Gençlerimiz daha uyanık kalmak için enerji içecekleri tüketiyor. Enerji içeceği bir noktada uyarıcı bir madde görevi görüyor. Bu uyarıcı madde melatonin dediğimiz uyku hormonuna neden olabilir. Suyun hissi neden olabilir. hepatik vücut.

Enerji içecekleri aşırı tüketildiğinde ve çalışan olduklarında Uzm bunun bir “zehir” gibi olduğunu vurguladı. Doktor Mehdi Onaç, “Gerçekte, enerji içeceği tamamen bir zehirdir. Kimsenin onu kullanmasını istemiyoruz, ancak tarif ettiğimiz kırmızı noktalar, kardiyovasküler sistem olarak tanımladık, yani hastaların Stent teşhisi konan, kalp yetmezliği ve ritim bozukluğu hikayesi.

“Enerji doğal olarak alınabilir”

Enerji İçeceği2

Enerjinin doğal bir şekilde satın alınmasından bahsetmişken, uzm. Doktor Onaç, “Gençliğimizin yolu enerjik değil, enerji içeceği değil. Aslında doğal yollar sağlayabilirler. Düzenli egzersiz, hastalarımıza en az 150 dakikalık ortalama koşu öneriyorum. Çalışmalarda. Bu tür egzersiz, kafein tüketiminin en önemli yöntemidir.

“Gençlerde kalp krizi riskini artırır”

Enerji İçeceği3

UZM, enerji içeceklerinin gençlerde kalp krizi riskini arttırdığını gözlemledi. Doktor Mehdi Onaç, “Son zamanlarda, genç nüfusumuzda kalp krizi kalp krizi riski arttı. Bize uygulanan hastaların çoğu enerji içeceği, uyarıcıların kullanımı tarafından tüketilir. Gençlerde enfarktüs için pek çok olasılık beklemiyoruz ancak enerji içecekleri ve uyarıcı maddeler riski arttırır.

(İHA)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu