Güncel Haberler
Patisserie tarifi ekler: her ısırıkta zarafet ve lezzet – son dakika gurme haberleri

Hatta hem gözün eşlik ettiği göz hem de damakların lezzeti olan, bu ataşmanlar, özel günlerinize zarafet katarken, çay saatleri bir partiye dönüşecek. Burada Patisherrie’nin tarifi ekliyor …
Ek Tarif
Malzeme
Hamuru ekler
- 1 bardak su
- 100 gr’den atın (yaklaşık yarım bardak)
- 1 bardak un
- 3 Yumurta
- 1 tutam tuz
Muhallebi için:
- 2.5 su bardağı süt
- 1 bardak pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yumurta
- 1 Paket Vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
BUGUN İÇİN:
- 100 g bitter çikolata
- 1 bardak krema
Yapı
1. Hamurun hazırlanması:
- Tereyağını ve suyu bir tencereye koyun, kaynatın.
- Kaynattığında un ve tuz ekleyin ve hamuru hızlı bir şekilde karıştırın.
- Hamur tencereye yapışmazsa, sobadan çıkarın ve 5 dakika soğumaya bırakın.
- Isıtmadan sonra yumurtaları tek tek ekleyin. Her yumurtayı ekleyin ve iyice karıştırın.
- (Hamur akıcı olmalı, ancak form şeklinde olmalıdır.)
2. Simpast ve Mutfak:
- Pişirme tepsisinde taze yağ kağıdı.
- Hamuru pres torbaya alın ve uzun şeritler şeklinde uzun şeritlere ekleyin.
- Önceden ısıtılmış bir fırında 180 ° C’de 35-40 dakika pişirin. Yakında fırını açmayın!
3. Kremin hazırlanması:
- Bir tencerede süt, un, nişasta, yumurta ve şekeri çırpın.
- Belirlenene kadar orta ateşte pişirin.
- Sobadan çıkarıldığında vanilin ve tereyağı ekleyin ve karıştırın.
- Serinletmesine izin ver.
4. Çikolata sosu:
- Çikolatayı küçük parçalara ayırın.
- Kremi ısıtın, kaynamadan sobadan alın ve çikolataların üzerine dökün.
- Bileşik karıştırma.
5. Saldırıların doldurulması ve dekorasyonu:
- Pişmiş saldırıların merkezini bir bıçak veya altında bir matkapla kesin.
- Kremi sıkma torbasındaki pastaya getirin ve doldurun.
- Üst kısmı çikolata sosuna batırın veya sos üzerine dökün.